HPV Nelere Sebep Olur?

HPV Nelere Sebep Olur ?

HPV Nelere Sebep Olur? HPV infeksiyonu epitel hücrelerin (skuamöz hücrelerin) içerisinde çoğalır.Virüs sağlam olan canlı hücrelere bağlanamaz. HPV nin hücreye bağlanması için epitel dokuda, bazal tabakayı kısaca epitel katmanının en alt tabakasını ortaya çıkaran, mikro sıyrık yahut travmaların olması gerekmektedir.

HPV virüsü tedavisi Forumlar ve Kurtulanların Yorumları

HPV virüsü tedavisi Forumlar ve Kurtulanların Yorumlarını okumak için HPV Virüs Forum Grişi Bitkisel ürünlerden bilgi almak için Antibiyoks firmasından bilgi alabilirsiniz. Sayfamızı okumaya devam etmek istiyorsanız Anasayfa dan devam edebilirsiniz.

HPV VİRÜSÜ KANA GEÇMEZ, BULAŞMAZ, KANDA DOLAŞMAZ

Kana geçmediği için vücudun bağışıklık sistemi HPV virüsünü hızla tanıyıp harekete geçemez ve birtakım istisnalar hariç fazlaca yavaş gelişir. HPV alındıktan sonrasında fazlaca sayıda virüs partikülünün ciltteki epitelyal çatlaklar yöntemiyle bazal hücrelere ulaşıp bu hücreleri infekte etmesi ile vücuttaki yolculuğu adım atar.

KULUÇKA SÜRESİNDEN SONRA ORTAYA ÇIKAR

Virüs hücre içerisinde ayrı bir dairesel DNA parçası olarak yer almıştır. Bu zamanda infekte hücreler mikroskopik olarak tespit edilemez. Bir kaç hafta ile seneler içinde değişen bir inkübasyon (kuluçka) süreci daha sonra viral çoğalma adım atar. Doğrusu virüs alındıktan sonrasında kişiye, yaşa, bağışıklık sistemine, HPV tipine bağlı olmak suretiyle 6 hafta ile 4-6 sene içinde değişen “kuluçka” süresi yaşayarak ilk emarelerini vermeye adım atar.

VÜCUDUN BİR ÇOK YERİNDE GÖRÜLEBİLİR

Hücrelerde karakteristik koilositoz lezyonu görülürken, ciltte de genital siğil yahut kondilom adında olan lezyonları meydana getirir. Bu kondilomlar çıplak gözle görülebilen lezyonlar olabildiği şeklinde, bir tek kolposkopi ile görüle bilen subklinik, alemet vermeyen infeksiyonlar da olabilir. Kondilom lezyonları vulva, vajina, makat etrafı ve rahim ağzına yerleşebilir, ara ara devasa bir büyüklüğe ulaşabilir. Siğillerdeki çoğalma ve gelişme süreci çoğu zaman 3-6 aydır. Şayet bu zamanda tedavi olunursa, siğiller yok edildikten yaklaşık 9 ay sonrasında üç ihtimal laf mevzusudur. – “klinik iyileşme” safhasına girebilir, – “tekrarlayan ve nüks” eden safhaya girebilir, – “latent enfeksiyon” olarak virüsün uykuda olduğu sessiz enfeksiyon şekline dönüşebilir.

RAHİM KANSERİ RİSKİ

HPV infeksiyonlarının bir tek %10 kadarı kondilom olarak klinik alemet verirken, %1’den azca bir bölümü ise kanserojen değişikliklere ilerler. HPV infeksiyonunun uzun müddette oluşabilecek en mühim komplikasyonu serviks kısaca rahim ağzı kanseridir. Rahim ağzı kanserlerinin % 95’inden fazlasının HPV enfeksiyona bağlı olduğu belirtilmektedir. HPV infeksiyonlarının sıklığı yaş gruplarına göre farklılık gösterir. HPV’nin %80-90’ı vücudun müdafaa hücreleri tarafınca yok edilir. HPV vürüsünün kanser oluşturma periyodu 10-15 senedir. Ağız kanserlerinin %99’unda HPV pozitiftir.